Som una entitat associativa, sense afany de lucre, independent i oberta a tothom que estima el Pla de Mallorca: volem reflexionar i proposar idees pel futur de la regió.

Somos una entidad asociativa, sin ánimo de lucro, independiente y abierta a todo el mundo que ama el Pla de Mallorca: queremos reflexionar y proponer ideas para el futuro de la región.

Los proyectos

Un conjunto de personas que vivimos en el Pla de Mallorca hemos creado una entidad asociativa.

Una organización sin ánimo de lucro, independiente y abierta a todo el mundo que ama el Pla. Con esta voluntad nace la asociación Pla de Mallorca XXI, planteada como un observatorio de referencia sobre el Pla de Mallorca. Un proyecto colectivo para reflexionar y proponer ideas para el futuro del Pla, con perspectiva histórica, colaborando con las instituciones públicas y las entidades privadas que trabajan en todos los pueblos de la comarca.

 

Galería fotográfica

El Pla desde tu ventana

Hace unas semanas lanzamos una iniciativa, invitando a los vecinos y vecinas del Pla de Mallorca a que enviaran fotos de la vida a sus pueblos durante los días de confinamiento. A esta galería recogemos las imágenes que nos ha hecho llegar.

Últimas noticias

DEL PLA DE MALLORCA

Entrevista a Mateu Ginard

IB3 noticias entrevista a Mateu Ginard, presidente del Pla de Mallorca XXI: ‘el Pla tiene 38 mil habitantes, 10 mil más que hace 10 años’.

Se presenta la asociación Pla de Mallorca XXI

Este sábado 7 de marzo se presentará en el Ayuntamiento de Montuïri la asociación Pla de Mallorca XXI. Un conjunto de personas que viven o tienen vínculo con el Pla de Mallorca hace tiempo que dan forma a una entidad asociativa, sin ánimo de lucro, independiente y abierta a todos.

🗞️ Ja està aquí un nou número d’El Pla!

Dedicam el dossier d’aquest mes a la memòria històrica a la comarca. Els pobles del Pla de Mallorca varen patir una forta repressió durant la guerra civil i el franquisme. Avui dia es fa un intens treball per recuperar la memòria històrica i avançar cap a la veritat, la justícia i la reparació dels familiars de les víctimes.

Recollim testimonis, entrevistam a la presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver, i hi trobareu un article del nostre articulista convidat, Bartomeu Garí.

A més, l’actualitat dels municipis del Pla!

Descarrega El Pla 📥 bit.ly/3fXtGuq
Veure mésVeure menys

Veure a Facebook

1 month ago

Pla de Mallorca XXI

Arribam a final de mes amb un nou número d’El Pla!🗞

En aquesta ocasió ens enfocam en la premsa forana a la comarca.

D’ençà el 1905 es publicàs el primer número de Sínium, a Sineu, han sorgit infinitat de publicacions (periòdics o revistes) als municipis de la comarca. Al dossier d’aquest mes coneixerem la seva història i l’experiència d’alguns dels que encara estàn en actiu.

📥 Podeu descarregar la revista a bit.ly/35Oio72

Gràcies per participar a Es Saig d’Algaida, Pina i Randa, Llum d’Oli – Revista de l’Agrupació Cultural de Porreres, Porreres – Periòdic local d’informació, Díngola Ocb Sineu, Sa Sella de Sencelles i Fent Carrerany, revista de Maria de la Salut per la vostra col·laboració especial!
Veure mésVeure menys

Veure a Facebook

Hazte socio / a

Forma parte del proyecto colectivo