Una entitat associativa

Pla de Mallorca XXI
Un conjunt de persones que vivim i estimam el Pla de Mallorca hem creat una entitat associativa, sense afany de lucre, independent i oberta a tothom que estima el Pla. Amb aquesta voluntat neix l’associació Pla de Mallorca XXI, plantejada com un observatori de referència sobre el Pla de Mallorca, un projecte col·lectiu per reflexionar i proposar idees pel futur del Pla, amb perspectiva històrica, col·laborant amb les institucions públiques i les entitats privades que hi fan feina en tots els pobles de la comarca.

Junta directiva

 

Mateu Ginard
President. Montuïri.

Va ser director general de Desenvolupament Rural (1999-2003) i director general d’Agricultura (2015-2019). Va presidir l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (Apaema).

 

Magdalena Genovart
Vicepresidenta. Sineu.

Llicenciada en Humanitats i professora de Filosofia. És col·Laboradora de la revista Díngola i membre de la Muchal Foundation -fou una de les promotores per a la incorporació de les dones en la festa, essent la primera Muca-. Ha estat regidora de Cultura, Turisme i Patrimoni i Fires i Mercats del 2015 al 2019; actualment és regidora a l’oposició.

 

Joan Buades
Secretari. Montuïri.

Advocat. Professor associat de la Universitat de les Illes Balears durant 20 anys i actualment col·laborador del Departament de Dret Privat i docent del Màster Universitari en Advocacia UIB-ICAIB. Cònsol de Luxemburg a les Illes Balears.

 

Julià Picornell
Vicesecretari. Sant Joan.

Periodista. Implicat en diverses iniciatives de premsa, cultura, esport i música del Pla. Ha estat guardonat en premis de narrativa breu pels seus escrits.

Jaume Garau
Tresorer. Algaida.

Psicòleg. Ha treballat en la gestió dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, de l’Ajuntament de Palma, de Marratxí i del Consell de Mallorca. Ha estat diputat al Parlament de les Illes Balears. Actualment presideix la Fundació Iniciatives del Mediterrani i és secretari de l’associació Palma XXI.

 

Celestí Alomar
Vocal. Llubí.

Geògraf i historiador. Fundador del Partit Socialista de les Illes. Va ser Director General d’Estratègia Turística en el darrer govern de Felipe González i, en l’àmbit autonòmic, conseller de Turisme del 1999 al 2003. El seu projecte més important fou la creació de l’ecotaxa. A l’ambit internacional, ha treballat per Naciones Unides (Banc Interamericà de Desenvolupament i Organització Mundial del Turisme).

 

Margalida Mulet
Vocal. Llubí.

Doctora en antropologia social. Especialitzada en antropologia de l’alimentació i l’agroecologia. Interessada en el patrimoni agrari local a través de la història oral. Actualment du a terme un projecte personal agroecològic i d’agroforesteria a Llubí (Son Viveta), amb pastura rotacional, bosc d’aliments i biocostrucció.

 

Climent Picornell
Vocal. Sant Joan.

Doctor en Geografia i professor emèrit de la Universitat de les Illes Balears, de la qual en va ser vicerector. Autor de llibres i articles sobre didàctica de les ciències socials, geografia i cartografia de les illes Balears .Entre d’altres llibres, ha publicat Apunts del Pla de Mallorca (2009) i, més recentment, Dalt del turó (2019). 

 

Joan Barceló
Vocal. Porreres.

Periodista. Des del 1994 fins al 2007 va exercir d’home del temps i ha estat presentador i guionista del programa “Camina, caminaràs…” d’excursions per les Illes Balears a TVE. Des del 1994 edita l’almanac Calendari Porrerenc on publica materials sobre pronòstics, refranys i cultura popular. Escriu habitualment al Diari de Balears i Última Hora.

 

Margalida Buades
Vocal. Porreres.

 

Veterinària. Directora general de Salut Pública en els anys 2002-2003 i 2007-2011. Actualment, Cap de Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició de la Conselleria de Consum (Govern de les Illes Balears).

 

Arnau Company
Vocal. Sant Joan.

Doctor en Història Contemporània per la UIB. Ha centrat les seves línies de recerca en la història dels mitjans de comunicació a les Illes Balears i en el període de la Segona República i la Guerra Civil a Mallorca.

 

Andreu Ramis
Vocal. Lloret de Vistalegre.

Doctor en Història, antropòleg i gestor cultural. En els últims anys ha format part del projecte de Catàleg de patrimoni històric, arquitectònic i paisatgístic del municipi de Lloret de Vistalegre. Des de l’any 2015 és el president del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears.

 

Sofia Feliu
Vocal. Porreres.

 

Toni Garcias
Vocal. Algaida.

Pagès, productor ecològic de cereals, ametlles i garroves.

Va ser coordinador d’Unió de Pagesos de Mallorca, gerent de la Unió de Cooperatives de Balears, director general de Patrimoni en el primer Pacte de progrés, diputat a la Setena Legislatura i President de la Cooperativa de segon grau Camp Mallorquí.

 

Xavier Garau
Vocal. Montuïri.

Expert de la Organització Mundial de la Salut, especialista en Medicina Interna i Cap de Medicina de Clínica Rotger.

 

Jordi Fiol i Horrach
Vocal.  Costitx.

Jubilat, ha treballat com a funcionari a la Mútua Balear i a l’Administració Pública.
Actualment es dedica a la recerva i investigació local i és col·laborador de diverses entitats culturals.

 

Joana Serra
Vocal. Montuïri.

 

Sebastià Reixac
Vocal. Petra.

Jubilat, ha estat durant dotze anys a l’oposició i vint anys (de 1995 a 2015) al govern de l’Ajuntament de Petra.