Pla de Mallorca XXI debat el Pla de Sostenibilitat Turística en una trobada oberta a Llubí

Pla de Mallorca XXI debat el Pla de Sostenibilitat Turística en una trobada oberta a Llubí

El passat dissabte dia 9 de març, des de l’associació Pla de Mallorca XXI vam convocar una assemblea oberta per xerrar sobre el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) de la Mancomunitat del Pla. Aquest pla de sostenibilitat turística va ser seleccionat i finançat per 3 milions d’euros de fons europeus Next Generation, i l’aplicació del qual va ser el punt principal de debat dins de l’assemblea celebrada dissabte.

Al llarg de la trobada, des de Pla de Mallorca XXI vam expressar les nostres preocupacions de cara a la manca de consideració de la societat civil, la qual a través de diferents associacions ha manifestat la voluntat d’implicar-se a aquest procés, que sembla destinat a potenciar la imatge turística del Pla de Mallorca, en comptes de millorar i gestionar el turisme ja existent posant com a prioritat la qualitat de vida de les persones residents. També vam expressar que no s’ha tingut en compte en cap moment l’existència del conveni de col·laboració entre Pla de Mallorca XXI, ALCAIB (Associació de Llicenciats/des en Ciències Ambientals de les Illes Balears), la Mancomunitat del Pla i el Consell de Mallorca firmat el 2021. A més, vam explicar com s’han ignorat els diversos intents que hem fet des de Pla de Mallorca XXI de reunir-se amb la Mancomunitat i amb l’empresa encarregada de la gestió del PSTD, DALEPH, de la Comunitat Valenciana.

A l’acte va assistir-hi el director insular de Turisme, Pedro Mas, l’agent d’ocupació i desenvolupament local de l’Ajuntament d’Algaida, Eduardo Soriano, i representants de Pla de Mallorca XXI i ALCAIB. A la trobada s’havien convidat representants de tots els ajuntaments de la comarca del Pla de Mallorca, del Consell de Mallorca i de la Direcció Insular de Turisme, així com de la Mancomunitat del Pla.

Des de Pla de Mallorca XXI vam trobar rellevant i necessari que el director insular de Turisme, Pedro Mas, s’expressés a favor d’un equilibri entre les persones que viuen al Pla i el sector turístic tenint en compte criteris de sostenibilitat. A més, celebram que es parlés del compromís amb revisar el conveni existent perquè es pugui implicar a la societat civil en un futur.

Aquesta és la segona vegada que ens trobam des de Pla de Mallorca XXI amb Pedro Mas, essent la primera la reunió que vam tenir el 23 de febrer, on també va assistir el conseller executiu de turisme José Marcial Rodríguez. En aquesta vam fer-los arribar el document que mostra les nostres al·legacions en detall sobre l’aplicació del PSTD, el qual també ha estat enviat als medis per la seva publicació. La següent reunió està prevista el dia 12 d’abril, encabida dins del cicle de trobades amb la societat civil que organitza la Direcció Insular de Turisme, i que farà referència a la comarca del Pla de Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *