“A l’ajuntament tenim el pla d’igualtat aprovat i hi esteim fent feina per capgirar els estereotips de gènere”

“A l’ajuntament tenim el pla d’igualtat aprovat i hi esteim fent feina per capgirar els estereotips de gènere”

FRANCISCA MORA

Batlessa de Porreres

Francisca Mora es descriu com a “porrerenca de soca-rel, així m’hi sent de cor i per aquest motiu en som abanderada”. Fa 8 anys que és al capdevant de la batlia del seu estimat poble. “El meu repte és fer feina per la meva gent i fer tot el possible per millorar el seu benestar, per donar a conèixer el nostre poble arreu de l’illa i promocionar la gran quantitat de coses bones que el municipi pot oferir, com el producte local de qualitat, un gran teixit empresarial i comercial, el patrimoni cultural, etc.”, explica.

Respecte a les dones a política, reconeix els avanços, però és conscient que queda camí per recórrer: “tenim una presidenta del Govern i una presidenta del Consell, i moltes més dones que ocupen càrrecs importants dins el mon de la política, però encara no és suficient: el lideratge polític a ara per ara, majoritàriament segueix estant ocupat per homes”, afirma.

D’ençà que es batlessa s’han fet importants accions al municipi: “hem aconseguit un centre de dia per a les persones dependents, hem dotat d’infraestructures per fer esport de qualitat, tenim un auditori a on els talents culturals de Porreres hi tenen un espai on desenvolupar la seva creativitat. Hem ajudat a reparar la memòria històrica, col·laborant amb tot el possible en les tasques de l’exhumació de les fosses, hem fet un pla de sanejament per separar aigües pluvials i residuals per tal d’aconseguir la sostenibilitat mediambiental desitjada, entre d’altres projectes que duim a terme amb il·lusió”.

Sobre els problemes que tenen les porrerenques, ho té clar: “Malauradament encara tenen molts problemes per conciliar la vida laboral amb la vida familiar. Pel fet de ser un poble d’interior, un poble petit, encara hi ha la consciència que moltes feines, com per exemple les tasques domèstiques, es dóna per fet que corresponen a les dones i altres com per exemple les tasques del camp corresponen als homes, atorgant a les dones un paper més secundari”. Sota la seva coordinació, es fan passes per avançar: “A l’ajuntament tenim el pla d’igualtat aprovat i hi esteim fent feina per capgirar aquests estereotips”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *