La posada en marxa de l’Embala’t, allà per 2007, va respondre a la necessitat de tenir una festa amb caràcter propi més enllà de les tradicionals. Un grup de joves del poble va decidir revitalitzar les festes patronals i així va sorgir aquesta neofesta.
“La festa de l’Embala’t la podríem definir com a un conjunt d’actes de caràcter i identitat popular que es desenvolupen a través d’un protocol el diumenge abans de la Mare de Déu d’agost, el principal la pujada de les bales al poble i posterior guerra de palles”, explica Pere Marc Arrom, un dels membres de la comissió organitzadora.
Entre els símbols més rellevants hi ha molts elements de la identitat pagesa del Pla de Mallorca: les bales, els garbejadors, les camisetes, mocadors, capells, el dinar (fideus de roter), mobilletes, aigua, xeremiers, balls, bauxa i evidentment la palla. La festa es du a terme a la plaça nova de Sencelles.
Per Pere Marc, aquesta festa no ha vingut a substituir les festes tradicionals, sinó a complementar-les. “Crec que la diferència entre aquest tipus de festes resideix en que provenen de grups de joves o associacions del poble independents de les institucions municipals, i que ambdós tipus d’esdeveniments han de conviure en un mateix programa de festes”.